Wekelijkse samenvatting, 21-27 februari 2024: uw naamproducent gearresteerd, Japanse stand-upcomedyscène en AI-ondertitels


AniFem-ronde

Unlovely Advanced: sociale rechtvaardigheid, vrouwenhaat en de mooie complexe dub

Een current bericht van Brendan Blaber over het ‘repareren’ van Pretty Advanced through het nasynchronisatieproces onderstreepte een dubbele standaard in de manier waarop rommelige vrouwen worden bekritiseerd

Roland Kelts over Blade Runner: Black Lotus, de invloed van shoujo en 18 jaar Japanamerica

Kelts’ Japanamerica was een van de eerste boeken waarin de invloed van anime in de VS werd onderzocht, en hij schrijft nog steeds over de interculturele relatie tussen Japan en de VS.

Wat is je favoriete stukje zeldzame of ongebruikelijke merchandise?

Laat ze zien!

Voorbij AniFem

In het sanatorium ‘las’ de Koreaanse tanka-dichter braille met zijn tong (De Asahi Shimbun, Tomoko Takaki)

Kim Ha-il werd geboren in het door Japan bezette Korea en bracht een groot deel van zijn leven door in een Japans sanatorium omdat bij hem de ziekte van Hansen werd vastgesteld.

Ook al beroofde de ziekte Kim van zijn gezichtsvermogen en het gebruik van zijn vingers, hij was vastbesloten zichzelf te leren lezen om zijn verlangen naar boeken te stillen.

Kim ontwikkelde zijn eigen methode nadat hij hoorde over een medeblinde die in de oorlog beide handen had verloren en zijn lippen gebruikte om braille te lezen.

Zijn tong raakte vaak geschaafd en kreeg soms bloedvlekken vanwege de slechte kwaliteit van het papier dat hij likte. Kim’s beheersing van het lezen met zijn tong inspireerde anderen om te leren.

Onder koloniaal bewind werd Kim geclassificeerd als ‘Japans’. Maar na de oorlog veranderde zijn standing in ‘etnisch Koreaans in Japan’.

Naast dat hij werd gediscrimineerd als patiënt met de ziekte van Hansen, werd hij in het sanatorium ook als een paria behandeld omdat hij etnisch Koreaans was.

Gemarkeerd voor discriminatie vanwege zijn culturele achtergrond en vervolgens zijn ziekte, wendde Kim zich tot Tanka om na te denken over de absurditeit van zijn situatie en als een manier om zijn gevoelens voor zijn geboorteland op een rijtje te zetten.

Sympathy Kiss Otome Evaluate – Vind de balans tussen werk en liefde (Blerdy Otome, Naja)

Het spel is gekalibreerd voor een levenservaring met veel lagere inzetten.

Je wordt echter niet gestraft als je de voorkeur geeft aan Liefde of Werk. Elke optie levert zijn eigen unieke eindes op. De De liefde eindigt geven de voorkeur aan Akari’s romantiek en zorgen er meestal voor dat haar werk een kleine klap krijgt. Terwijl de Het werk eindigt geef prioriteit aan Akari’s carrière en laat zien dat ze nieuwe hoogten bereikt op de werkvloer. Het is een cool idea en zeer passend gezien de setting.

Verhaalsgewijs, Sympathie kus ligt ergens tussen een Okay-drama en een doorsnee Voltage Inc. otome. Geen grapje bij Voltage, maar sommige routes voelen een beetje halfbakken aan, als je begrijpt wat ik bedoel. Er zitten veel clichés en onnodige drama’s in het spel, dus je zult het vermakelijk of frustrerend vinden. Hoewel ik van de meeste personages hield, werken sommige routes beter dan andere. Terwijl sommigen slechts één noot voelden. Omdat de routes kort zijn, worden sommige problemen te snel opgelost zonder dat vervelende zaken zoals de gevolgen volledig worden aangepakt. En anderen gaan gewoon nergens heen.

Omdat Sympathie kus is een slice-of-life-verhaal, er staat echt geen grote inzet. De conflicten hebben dus niet altijd het juiste gewicht, omdat je vanaf het start weet dat alles goed zal eindigen, ongeacht het drama op de routes. Het schrijven van de afzonderlijke routes is soms inconsistent, sommige routes zijn echt goed en andere hadden wat meer tijd in de oven kunnen hebben (of bestaan ​​helemaal niet). Sympathie kus voelt een beetje meer als een mobiele otome-game waarbij je per route betaalt dan als een Otomate-release met een groter funds. Dat heeft zijn charme, maar kan een beetje frustrerend zijn als je een meer gepolijst verhaal verwacht. Uw kilometerstand kan dus variëren.

Voor cabaretier Yuki Nivez heeft de Japanse komedie enkele problemen (Ongezien Japan, Yuki Nivez)

Nivez over hoe ze met komedie in aanraking kwam en haar filosofie voor het schrijven van moppen.

Bovenop bestaande ongelijkheid (Japan stond op de 125e plaats van de 146 landen op de ranglijst van gendergelijkheid in 2023) en de seksistische cultuur, heeft technologie nieuwe bedreigingen met zich meegebracht. Deep faux porn, doxing, on-line stalking, and many others. Gewoon meer dingen waar we ons zorgen over moeten maken.

En een groot deel van de slachtoffers van dergelijke intimidatie zijn vrouwen. Ik worstel nog steeds met de vraag hoe ik met deze realiteit in de komedie moet omgaan, aangezien ik geen onbekende ben in het slachtoffer zijn van deze misdaden.

Sommige dingen zijn zo genormaliseerd in de samenleving dat hun onderdrukkende aard bijna onzichtbaar is. Vrouwen worden vaak overseksualiseerd en geobjectiveerd alleen maar omdat ze bestaan, maar wanneer een vrouw haar seksualiteit op haar eigen voorwaarden uitdrukt, of haar schoonheid omarmt, wordt ze beschaamd en ‘nederig’. In een vrouwonvriendelijke cultuur wordt de seksualiteit van een vrouw vaak alleen geaccepteerd als deze wordt uitgebuit, en zo wordt de autonomie beroofd.

Veel van mijn grappen dagen doelbewust deze cultuur van dubbele standaarden en sletschaamte uit.

Hoewel lookisme en agisme iedereen treffen, worden vrouwen onevenredig zwaarder getroffen. We hebben allemaal gezien hoe getalenteerde vrouwelijke acteurs bekritiseerd en belachelijk gemaakt werden vanwege het ouder worden, wat hen onder druk zette om cosmetische ingrepen te ondergaan. Maar als ze dat wel doen, worden ze daar ook voor uitgelachen. Het is een onmogelijke dubbele binding die vrouwen van hun vrijheid berooft.

Azuki voegt nieuwe mangaserie toe, hier is een kort overzicht (Black Nerd-problemen, Carrie McClain)

Het lijkt erop dat de digitale dienst enkele yuri- en BL-titels heeft toegevoegd.

Verloren jeugd door Akeru Asahi, gedistribueerd door MediBang: Aine Misabashi, een vrolijk middelbare scholiere, is enorm verliefd op haar populaire jeugdvriendin Riku Shirota. Ze heeft ook een prachtige beste vriendin die ze ‘Prinses’ noemt. Maar op een dag ziet Aine Riku een ander meisje kussen. Bovendien is het meisje dat hij kuste… Is er enige zuiverheid in deze verwarde vriendschap en romantische relatie? Wat zal Aine doen als een andere belangrijke persoon voor haar ook gevoelens voor haar heeft… Verloren jeugd is een prachtig debuutwerk van Akeru Asahi over de romance van een gedurfd en delicaat meisje op de middelbare college die je geschokt zal achterlaten!

Dit lijkt erop dat het followers zal aanspreken van: Yuri, romances op college en al het drama

Crunchyroll CEO zegt dat AI-gegenereerde ondertiteling “absoluut een gebied is waar we ons op concentreren” (CBR, Chike Nwaenie)

Het lijkt een andere manier om werknemers minder te betalen.

Knapperige rol CEO Rahul Purini zegt dat door AI gegenereerde ondertitels een gebied zijn waarop de streamingdienst momenteel “erg gefocust is op testen” – misschien tot ongenoegen van sommige anime-kijkende doelgroepen.

Purini ging zitten De rand voor een interview van een uur, waarin hij besprak hoe Crunchyroll een aantrekkelijkere optie zou kunnen worden voor anime-fans. Eén oplossing was de toegenomen ontwikkeling van door AI gegenereerde ondertitels, waarbij Purini zei: “AI is zeker iets waar we bij veel verschillende workflows in de organisatie aan denken. Op dit second zijn ondertiteling en ondertiteling een van de gebieden waarop we ons erg concentreren op het testen, waarbij we van spraak naar tekst gaan. ‘Hoe kunnen we onze processen verbeteren en optimaliseren, zodat we de ondertiteling sneller in verschillende talen over de hele wereld kunnen krijgen, zodat we zo dicht mogelijk bij de Japanse launch kunnen lanceren?’”, schetste hij. “Dus dat is zeker een gebied waar we ons op richten.”

Bedrijfsjournalistiek is dood, lang leve onafhankelijke websites (Nasleep, Nathan Grayson)

Twee uur durende podcastdiscussie (slechts gedeeltelijk transcript beschikbaar).

In deze aflevering worden we vergezeld door voormalig io9-medewerker Lin Codega, die web is gelanceerd Schurk, een al zeer goede nieuwe onafhankelijke uitlaatklep gewijd aan journalistiek rond rollenspellen op tabletop. We beginnen met het bespreken van de bovengenoemde grimmige berichten voordat we meer leren over Rascal en de wereld van tabletop-rollenspel in het algemeen. Het is niet juist D&D, hoewel Hasbro en Wizards of the Coast zeker willen dat je dat denkt. Dit leidt tot een werkelijk verhelderende discussie over de tabletop-rollenspelscene, de artikelen die erover zijn geschreven, en de belangenconflicten die ontstaan ​​wanneer ontwikkelaars – vaker wel dan niet – slechts één persoon zijn die regels ontwerpt in hun slaapkamer en de relatie tussen publicaties en ontwikkelaars is symbiotischer dan in andere media.

Daarna bespreken we Elden Ringer wordt lang naar uitgekeken Schaduw van de Erdtree uitbreiding – die bevat (en wordt omvat door) een ei – web zoals niet-videogame die verdeeldheid zaait Echte detective voordat je natuurlijker dan je zou verwachten overgaat in een gesprek Remaining Fantasy VII spoilers En remakes die niet zomaar remakes zijn. Ten slotte gaan we, voordat we afmelden, dieper dan ik dacht dat we zouden doen Ruimteschip Troopers en de affect die Twitch, YouTube en TikTok hebben op culturele geletterdheid rond video games. Het is een bomvolle aflevering! Genieten!

Echtparen die hun huwelijk hebben beëindigd om de 1-achternaamregel aan te klagen (De Asahi Shimbun, Kazufumi Kaneko en Chifumi Shinya)

Het echtpaar in kwestie is nog steeds samen, maar gescheiden om aparte achternamen te behouden.

Dit wordt de derde groepsrechtszaak waarin wordt gestreefd naar het recht om dubbele achternamen te gebruiken.

De Grote Financial institution van het Hooggerechtshof oordeelde in 2015 en 2021 dat het één-achternaamsysteem constitutioneel is.

Van de vijftien rechters schreven er vijf afwijkende meningen in 2015 en vier in 2021, waarin ze verklaarden dat het systeem ongrondwettelijk was.

De advocaten van de aanklagers zeiden dat de sociale omstandigheden zijn veranderd.

Ze haalden recente opiniepeilingen aan waaruit bleek dat ongeveer 87 procent van de jongeren voorstander is van een systeem dat getrouwde stellen de mogelijkheid biedt dubbele achternamen te gebruiken.

Bovendien heeft een toenemend aantal lokale parlementen schriftelijke adviezen aangenomen waarin wordt opgeroepen tot de introductie van een systeem met dubbele achternaam. In januari van dit jaar riep Keidanren (Japan Enterprise Federation) op tot wijzigingen in het éénnaambeleid.

“De bal is vele malen naar de wetgevende macht gegaan, maar de Rijksdag heeft geen beweging gekregen”, zegt Makiko Terahara, een van de advocaten van de groep. “Ik hoop dat de rechterlijke macht deze keer zal beslissen dat de wetgeving ongrondwettelijk is.”

Politie arresteert uw naam. Producent Kouichirou Itou over verdenking van aanzetten tot naaktfoto’s van minderjarigen (bijgewerkt) (Anime Information Community, Rafael Antonio Pineda)

Shinkai bracht een stelling op Twitter in de dagen na de arrestatie.

De politie van de prefectuur Wakayama arresteerde de 52-jarige animeproducent Kouichirou Itou omdat ze naar verluidt een 15-jarig middelbare scholiere uit Nagano had gevraagd om naaktfoto’s van zichzelf. Itou gaf de beschuldiging toe, hoewel hij volgens de autoriteiten beweerde dat hij “het met andere mensen had gedaan, dus (hij kon niet) zeggen of het dit meisje was of niet.”

Volgens de autoriteiten heeft Itou het meisje in september 2021 om de foto’s gevraagd, in de volle wetenschap dat het meisje destijds minderjarig was. De politie zei dat Itou’s vermeende misdaad werd ontdekt als onderdeel van een ander prostitutieonderzoek. De politie onderzoekt of er nog meer slachtoffers zijn die bij Itou betrokken waren.

Takarazuka Revue-directeur stopt na de dood van de actrice (De Mainichi)

Er wordt aangenomen dat de overledene haar leven heeft verloren door zelfmoord na langdurige intimidatie.

De groep bracht in november een rapport uit, waarin ze toegaf dat ze onder een zware psychologische final stond als gevolg van de lange werktijden en de uitschelden door seniorleden. Maar het zei dat het geen pesterijen of intimidatie bevestigde.

Na kritiek van de nabestaanden voerde het moederbedrijf een intern onderzoek uit en erkende dat er sprake was van intimidatie.

Sumi is sinds maart 2014 directeur van de revue. In december trad hij af als president van de Takarazuka Music Faculty, maar is sindsdien een van de directeuren ervan.

Filmregisseur Sakaki gearresteerd wegens vermoedelijk aanranding (De Asahi Shimbun, Minami Endo)

De meest recente movie van de regisseur, die zich richtte op seksueel misbruik binnen de familie, werd geannuleerd na beschuldigingen van aanranding.

Filmregisseur Hideo Sakaki werd gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van een aspirant-actrice nadat hij had gevraagd om privé met haar te praten onder het voorwendsel acteeradvies te geven.

Sakaki, 53, heeft de beschuldigingen ontkend en zegt dat het een valse beschuldiging is, aldus de politie.

De arrestatie op 20 februari kwam bijna twee jaar nadat de première van zijn movie was geannuleerd na beschuldigingen van seksueel geweld tegen de regisseur door verschillende andere actrices.

Volgens de Metropolitan Police Division wordt Sakaki verdacht van het seksueel misbruiken van een vrouw van in de twintig in de wijk Minato in Tokio in de nacht van 23 mei 2016.

AniFem-gemeenschap

Speciale shoutout naar de AniFem Discord deze week voor het delen van enkele uitstekende foto’s.

Mijn piepkleine Kisara-figuur... het enige echte koopwaar dat ik ooit van haar heb kunnen vinden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *